https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odbornici-zpracovavaji-dokumenty-rozvoje-moravskoslezskeho-kraje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odborníci zpracovávají dokumenty rozvoje Moravskoslezského kraje

7.7.2001 14:22 | OSTRAVA (ČIA)
Dva dokumenty důležité pro další rozvoj Moravskoslezského kraje dopracuje Agentura pro regionální rozvoj (ARR) v Ostravě. Pro ČIA to uvedl zástupce hejtmana kraje Josef Jalůvka. "Krajská rada rozhodla, že agentura se bude podílet a dopracování Regionálního operačního programu i Programu rozvoje územního obvodu Moravskoslezského kraje," doplnil Jalůvka. Smlouvu o dílo uzavře s ARR ministerstvo pro místní rozvoj, které za zpracování obou dokumentů zaplatí jeden milion korun.
 

Oba dokumenty připravují odborníci na Ostravsku už několik měsíců. Materiály konkretizují strategické cíle a rozvojové aktivity v Moravskoslezském kraji formou konkrétních opatření a projektů. "Měly by nám pomoci k lepšímu využití strukturálních fondů Evropské unie," řekl Jalůvka. Mezi priority Moravskoslezského kraje patří rozvoj ekonomiky a podnikání, lepší technická a dopravní infrastruktura, životní prostředí, obnova venkova a rozvoj zemědělství, další rozvoj cestovního ruchu a lidské zdroje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist