https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpoledni-tramvaj-z-liberce-do-vratislavic-zacne-jezdit-v-breznu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpolední tramvaj z Liberce do Vratislavic začne jezdit v březnu

23.2.2002 13:57 | LIBEREC (ČIA)
Provoz na odpolední tramvajové lince číslo 5 mezi Libercem a Vratislavicemi obnoví od 1. března Dopravní podnik města Liberce. Potvrdila to mluvčí podniku Lucie Hrušová s tím, že interval mezi linkami číslo 11 a 5 se tak sníží o polovinu - z 15 na 7,5 minuty. Odpolední dopravu do Vratislavic zajišťuje nyní pouze linka číslo 11, která jezdí mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Vozy jsou ale přeplněné. Linka číslo 5 začne opět jezdit ve všední dny od 13.33 hodin do 17.03 hodin.
 

Provoz linky dopravní podnik vloni omezil kvůli nedostatku řidičů tramvají. "Změny v zákoníku práce upravily přestávky a omezily o polovinu přesčasové hodiny. Při takovém režimu byl stávající počet nedostatečný," řekla Hrušová s tím, že vloni chybělo podniku asi 40 řidičů. Dodala, že v závěru loňského a začátkem letošního roku se podniku podařilo zvýšit počet řidičů tramvají o pětinu.

V současné době zaměstnává podnik 379 lidí. Se svými 86 autobusy a 59 tramvajemi přepraví ročně 57 milionů osob a najezdí asi sedm milionů kilometrů. Liberecké tramvaje vloni přepravily 18,92 milionu cestujících, to je asi o 100 tisíc lidí více než před rokem. Stoprocentním vlastníkem podniku se základním jměním 344,388 milionu korun je město Liberec. Ten vloni na provoz firmy přispěl 100 miliony korun. Dalších 54,178 milionu z městského rozpočtu je určeno na dostavbu vozovny a nákup nových autobusů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist