https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpor-proti-obchvatu-plzne-definitivne-konci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpor proti obchvatu Plzně definitivně končí

20.11.2003 08:31 | PLZEŇ (ČIA)
Odvolání proti stavebním povolením k tunelu vrchem Valík a k mostu přes Úhlavu, která slouží Plzni jako zdroj pitné vody, se vzdává ekologická iniciativa Děti Země, která je účastníkem řízení. Současně se neočekává ani odvolání dotčených obcí Štěnovice a Útušice. Termín pro odvolání pro obě rozhodnutí vydaná ministerstvem dopravy končí v pondělí 24. listopadu. Dnes to ČIA sdělil Miroslav Patrik z Dětí Země.
 

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jako investor stavby podle Patrika již loni vyhovělo všem pěti zásadním požadavkům odpůrců této varianty trasy a přistoupilo u obou staveb na dílčí změny dokumentace pro stavební povolení, majitelé pozemků v trase dálnice na základě toho stáhli svá odvolání proti vyvlastnění. "Celému procesu velmi pomohla schopnost obcí a investora spolu jednat," doplnil Patrik.

"Je škoda, že v případě dálnice D 8 a dálnice D 11 se zatím na ŘSD nenašel nikdo, komu leží na srdci jejich urychlená výstavba a byl by s námi schopen jednat o kompromisech," upozornil Patrik na další dva střety stavitelů dálnic s ekologickým sdružením.

Tunel Valíkem v délce 380 metrů má dodavatelská firma Metrostav dokončit do tří let. Investice dosáhne 1,7 miliardy korun. U mostu přes Úhlavu v délce 444 metrů za 500 milionů korun se předpokládá dokončení nejpozději do poloviny roku 2007. Do zprovoznění celého obchvatu Plzně budou automobily od 15. prosince letošního roku jezdit po náhradní trase v těsné blízkosti obce Štěnovice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist