https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpurci-globalizace-se-mohou-ubytovat-na-dzbanu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpůrci globalizace se mohou ubytovat na Džbánu

22.9.2000 12:30 | PRAHA (EkoList)
Od dnešního dne se mohou odpůrci politiky Světové banky (SB) a Mezinárodního měnového fondu (MMF) ubytovat v kempu Džbán. Kemp si až do 29. září 2000 pronajala Iniciativa proti ekonomické globalizaci (INPEG).
 

Podle tiskového mluvčího INPEG Viktora Pioreckého je kemp Džbán určen pro lidi, kteří si nemohou dovolit, nebo nechtějí, zaplatit 1350 korun (75 DM) za ubytování ve stanovém městečku na Strahově, které funguje od čtvrtka. Na Strahově je podle Miroslava Svobody z tiskového centra v současné době ubytováno přibližně 50 aktivistů s tím, že na internetu je necelých šest tisíc objednávek z celého světa. Přičemž celkem by se na Strahově mohlo ubytovat až 15 000 lidí, zatímco na Džbáně je nanejvýš patnáct set míst a podle ČTK tam dnes dopoledne bylo ubytováno 15 lidí.

Pořadatelé stanového městečka na Strahově včera udivili novináře, když za akreditaci do kempu vybírali poplatek 100 korun a zálohu 900 korun. Podle ČTK zatím na tuto podmínku média přistoupila, zároveň však hovoří o nestandardnosti a neobvyklosti takového přístupu k novinářům.


reklama

 
Jan Bouchal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist