https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpurci-kamionu-chteji-zablokovat-prechod-na-cinovci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpůrci kamionů chtějí zablokovat přechod na Cínovci

25.8.2003 10:27 | PRAHA (ČIA)
Chystané úplné obnovení kamionové dopravy přes česko - německý hraniční přechod na Cínovci, ke kterému má dojít v pondělí 1. září, je hlavním důvodem chystané blokády tohoto přechodu ze strany místních občanských iniciativ. K blokádě má dojít rovněž 1. září. Na internetových stránkách o tom dnes informuje Sdružení autodopravců ČESMAD Bohemia.
 

Přes Cínovec přestaly jezdit kamiony loni v srpnu, kdy rozvodněné potoky výrazně poškodily přístupové komunikace. Již na podzim se pak podařilo zprovoznit přechod pro osobní dopravu a pro nákladní auta do 3,5 tuny.

Obyvatelé okolních obcí, zejména Dubí, si zvykli na klidnější život bez kamionové dopravy, a proto se jim nelíbí úmysl obnovit provoz kamionů přes tento přechod. Denně to totiž znamená opět průjezd zhruba 2700 nákladních vozů centrem Dubí. Kamiony se na hraniční přechod na Cínovci vrátily již od 1. července, pouze však ve směru z Čech do Německa. Od 1. září by měly začít jezdit oběma směry.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist