https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpurci-sestidenni-sbiraji-podpisy-v-centru-liberce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpůrci Šestidenní sbírají podpisy v centru Liberce

3.5.2002 13:59 | LIBEREC (ČIA)
Sběr podpisů proti mezinárodní motocyklové šestidenní soutěži Enduro 2002 zahájí dnes zástupci občanských sdružení spolupracujících v rámci Koalice S.O.S. Jizerské hory v informačním stánku v centru Liberce. "Chceme, aby lidé vyjádřili názor na tuto akci. Budeme nejméně dvakrát týdně s informačním panelem a stolečkem s peticí stát před radnicí," uvedl jeden z členů koalice, zástupce sdružení Ochrana Klokočských skal Jakub Vydra.
 

Motocyklovou soutěž, jejíž rozpočet se odhaduje na 46 milionů korun, chce na Jablonecku a Liberecku od 24. do 29. září uspořádat společnost s ručením omezeným ISDE Jablonec nad Nisou 2002. Jejími vlastníky jsou město Jablonec a Autoklub České republiky. Organizátoři počítají s účastí 500 závodníků. Proti soutěži protestují ekologičtí aktivisté. Koalice S.O.S. Jizerské hory sdružuje celkem 12 nevládních organizací z Liberecka a Jablonecka. Pod jejich protestní petici se podepsalo již tisíc odpůrců Šestidenní.

Ekologičtí aktivisté pokračují ve svých protestech, i když tento týden schválil okresní úřad v Liberci sporné úseky tratí. Aktuální tratě nevedou chráněným územím ani žádným vodním tokem. Aktivisté podle Simony Jašové ze sdružení Děti Země připouští, že při jejich dodržení nehrozí přírodě vážné nebezpečí. "Změny tratí přispěly k tomu, že se pro jezdce stane letošní ročník Šestidenní nezajímavý. Doufáme, že se sem už nebudou chtít nikdy vrátit. Trváme na tom, že motocyklová soutěž do lesa a zejména do rekreační oblasti nepatří," dodala Jašová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist