https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpurci-temelina-se-opet-rozhodli-blokovat-hranice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpůrci Temelína se opět rozhodli blokovat hranice

25.5.2001 18:07 | FREISTADT (ČIA)
Rakouští odpůrci Temelína se rozhodli opět blokovat hranice. "Blokáda by se měla pravděpodobně uskutečnit v neděli odpoledne na trase E 55 asi šest kilometrů od přechodu Wullowitz - Dolní Dvořiště u obce Summerau," řekl mluvčí občanské iniciativy STOP Temelín, která je součástí hornorakouské platformy Protiatomovému nebezpečí, Andreas Reimer.
 

Aktivisté chtěli zneprůjezdnit v neděli na tři hodiny od 15 do 18 hodin hraniční přechod Weigetschlag - Studánky případně Gmünd - České Velenice, ale okresní úřad ve Freistadtu, povolení k blokádě nevydal. "Nic o tom nevíme. Z okresního úřadu jsme nedostali žádné informace. Jedna blokáda byla hlášena již na minulý týden, ale byla rovněž zamítnuta. O nedělní akci nejsem informován. Trochu mne to překvapuje, protože i v případě zákazu akce máme povinnost ji monitorovat," uvedl dnes odpoledne operační důstojník Gendarmerie ve Freistadtu.

Protestní blokády se ale nezúčastní členové Rakousko-českého protiatomového výboru. "Jde o nepovolenou akci a na takových se naši členové nepodílí," uvedl šéf výboru a poslanec hornorakouského zemského sněmu Otto Gumpinger.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist