https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpurci-temelina-zablokuji-hranicni-prechod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpůrci Temelína zablokují hraniční přechod

29.11.2001 09:43 | PRAHA/VÍDEŇ (ČIA)
Hornorakouští aktivisté z protiatomové platformy Stop Temelin hodlají dnes večer opět zablokovat hraniční přechod Wullowitz - Dolní Dvořiště. Reagují tak na chystané obnovení procesu zkoušek v jaderné elektrárně Temelín (JETE) i na dnešní jednání premiérů obou zemí, kde má být dohodnut kompromis v otázce pohledů na bezpečnost JETE. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes.
 

Hodinovou varovnou blokádou u celnice ve Wullowitzu na přechodu do Dolního Dvořiště chtějí rakouští odpůrci Temelína zahájit v 19 hodin. Lidé z platformy proti atomovému nebezpečí se rozhodli k výstraze na včerejší schůzce. Neuzavřít energetickou kapitolu a zamknout Temelín - to je heslo demonstrantů.

Zároveň v Rakousku pokračují vnitropolitické spory o temelínskou otázku - zatímco lidovecký kancléř Wolfgang Schüssel se dnes pokouší o dohodu s českou stranou, jeho koaliční partner, Strana svobodných, se chystá zorganizovat proti JETE referendum a je údajně připravena současnou vládní koalici opustit. Proti dnešnímu jednání se postavili i představitelé třetí silné strany v Rakousku, sociální demokraté.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist