https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ods-odmita-rozhodnuti-mzp-omezit-lyzovani-na-pradedu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ODS odmítá rozhodnutí MŽP omezit lyžování na Pradědu

19.11.2001 15:32 | PRAHA (ČIA)
Rozhodnutí ministerstva životního prostředí omezit lyžování v rekreačním středisku Ovčárna - Praděd je podle Občanské demokratické strany (ODS)svévolným aktem. Šéf tohoto resortu Miloš Kužvart prý buď podlehl ekologickým lobby nebo je sám jejich součástí. "Ani jedno ani druhé jej neopravňuje zastávat úřad, kde je povinen citlivě vyvažovat zájmy občanů a ochrany přírody. To neučinil," řekl dnes ČIA předseda krajského sdružení ODS Moravskoslezského kraje Martin Říman.
 

Jak dále uvedl, existuje celá řada materiálů, které svědčí o tom, že rozsah poškození způsobený lyžováním, na které se odvolává stanovisko MŽP, je zanedbatelný. "Návrhy ministra, jak minimalizovat ztráty pracovních příležitostí poskytováním dalších ekologických dotací obcím, považujeme za výsměch. Náš kraj nepotřebuje další dotace, ale prostor pro uplatnění iniciativy a schopností našich lidí," zdůraznil Říman.

Dodal, že ODS bude podporovat všechny legitimní kroky ke zvrácení rozhodnutí MŽP. "Zároveň prohlašujeme, že v případě, že ODS se bude podílet po volbách v roce 2002 na vládě, učiníme vše potřebné, aby se tato záležitost znovu otevřela," konstatoval Říman.

MŽP dnes nepovolilo provoz jednoho vleku na Ovčárně kvůli negativnímu vlivu přilehlých sjezdovek na stav ekosystému v této části národní přírodní rezervace Praděd, u dalších dvou vleků pak výrazně zpřísnilo podmínky jejich provozování. Podle ministra Kužvarta bude mít toto rozhodnutí minimální dopad na nezaměstnanost v bruntálském regionu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist