https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ods-spidla-by-mel-rezignovat-kvuli-d47
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ODS: Špidla by měl rezignovat kvůli D47

7.4.2003 15:10 | PRAHA (ČIA)
K vyvození osobní odpovědnosti a odstoupení z funkcí kvůli schválení nevýhodné smlouvy na výstavbu dálnice D47 vyzvala dnes Výkonná rada ODS premiéra Vladimíra Špidlu a ministry Stanislava Grosse, Jaroslava Tvrdíka, Pavla Rychetského a Pavla Dostála. Po zasedání Výkonné rady to novinářům řekl místopředseda ODS a stínový ministr dopravy Petr Bendl.
 

"Pánové Špidla, Gross, Tvrdík, Rychetský a Dostál jako členové minulé i současné vlády jsou přímo odpovědni za schválení nevýhodné smlouvy na výstavbu dálnice D47," řekl Bendl. Podle ODS by jmenovaní členové vlády měli nést odpovědnost za zdržení stavby a za 750 milionů, které bude muset Česká republika zaplatit firmě Housing & Construction (H&C) kvůli odstoupení od smlouvy. Proto ODS vyzvala ministry, aby v rámci vyvození osobní odpovědnosti odstoupili ze svých funkcí. Stanovisko ministrů a premiéra k výzvě opozice bude zveřejněno dnes odpoledne na tiskové konferenci po zasedání vlády.

Pro výstavbu dálnice D47 z Lipníka nad Bečvou do Ostravy si předchozí vláda Miloše Zemana vybrala izraelskou společnost H&C, ovšem bez výběrového řízení. Špidlova vláda však považovala smlouvu s touto společností za nevýhodnou, a proto 31. března letošního roku od smlouvy odstoupila. Zároveň vláda rozhodla, že postaví dálnici vlastními silami, a to do konce roku 2008.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist