https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odstavka-druheho-bloku-jete-se-protahne-technici-objevili-dalsi-potize
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odstávka druhého bloku JETE se protáhne, technici objevili další potíže

25.1.2006 14:15 | TEMELÍN/PRAHA (ČIA)
Odstávka druhého bloku Jaderné elektrárny Temelín (JETE) se o několik dní prodlouží. V noci na dnešek totiž pracovníci elektrárny zjistili netěsnost jedné z ručních armatur na trase odvzdušnění třetího parogenerátoru. "Technici nyní druhý blok ochlazují, aby přesně identifikovali netěsnosti, prošetřili celou událost a provedli opravu," sdělil ČIA tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Důvodem odstávky druhého bloku JETE, která začala 3. ledna a potrvá pravděpodobně až do prvního únorového týdne, je provedení výměny vysokotlakého rotoru turbogenerátoru. Vinou vadného rotoru musel být turbogenerátor druhého bloku na konci loňského roku provozován na omezený výkon.

JETE s instalovaným výkonem 2000 MW je největší elektrárnou v ČR. První blok zahájil zkušební provoz v červnu 2002, druhý blok v dubnu 2003. První blok získal od jihočeského krajského úřadu kolaudaci loni v prosinci. Elektrárna patří společnosti ČEZ, která vlastní i druhou českou jadernou elektrárnu v Dukovanech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist