https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odvolani-byvaleho-majitele-taborske-zoo-projedna-soud-v-srpnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odvolání bývalého majitele táborské zoo projedná soud v srpnu

30.7.2016 10:35 | PRAHA (ČTK)
Odvolání v případu bývalého majitele táborské zoologické zahrady Libora Hrubého, kterému českobudějovický krajský soud v březnu nepravomocně uložil pět let vězení za podvod, projedná v polovině srpna Vrchní soud v Praze. Podle verdiktu si podnikatel půjčil více než deset milionů korun na provoz zoo, peníze jim ale nevrátil. Muž se hájil tím, že plánoval peníze na splacení dluhů získat z jiných zdrojů. Hrozilo mu až desetileté vězení.
 

Podle obžaloby si muž půjčil v letech 2011 a 2012 od několika věřitelů peníze na provoz táborské zoologické zahrady, podle soudu však muž dopředu věděl, že peníze nebude schopen kvůli špatné ekonomické situaci zoo a nedostatku financí vrátit. Ve smluvených lhůtách nakonec splatil pouze 200 000 korun.

Kromě vězení zakázal soud muži na šest let činnost ve statutárních orgánech společností, o případné náhradě škody by měl rozhodnout civilní soud.

Hrubý byl majitelem táborské zoo od roku 2011 do loňského dubna. Vzhledem k dluhům a nedostatku financí musel v únoru 2015 provoz ukončit. Následně zoologickou zahradu koupil v insolvenčním řízení pražský podnikatel Evžen Korec. V červnu provoz obnovil.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist