https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/okd-se-nemuze-dohodnout-s-obcemi-na-tezbe
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

OKD se nemůže dohodnout s obcemi na těžbě

5.3.2001 08:15 | DĚTMAROVICE (ČIA)
S chystanou expanzí těžební společnosti OKD nesouhlasí představitelé Dětmarovic, Doubravy a Orlové. Plán OKD totiž počítá s těžbou pod těmito obcemi a podle studie Komplexní řešení území postiženého hornickou činností, by musely být demolovány stovky domů.
 

Zastupitelstvo Orlové požaduje smluvní hranici nedotknutelnosti, která by jasně vymezila působnost OKD. Rovněž Dětmarovický starosta Lumír Mžik poukazuje na obdobnou dohodu OKD a Karviné, kde byly stanoveny tzv. linie koexistence, za které těžaři nemohou. "Tak by to mohlo fungovat i u nás," zdůraznil Mžik.

"Strategický plán rozvoje města s těžbou a takovým vlivem na prostředí v uvedených oblastech nepočítá. Zástupci OKD měli možnost se s ním před schválením seznámit a připomínkovat," komentoval zastupitel Lubomír Kajan. Podle něj nevzniknou OKD žádné ekonomické komplikace, pokud by se pod uvedenými oblastmi netěžilo.

Společnost OKD je v tomto směru zdrženlivá. "Chceme se s obcemi dohodnout," komentoval situaci její mluvčí Radek Chalupa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist