https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/okres-decin-potrebuje-pomoc-rezortu-dopravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Okres Děčín potřebuje pomoc rezortu dopravy

18.9.2002 10:52 | DĚČÍN (ČIA)
O řešení složité dopravní situace na Děčínsku vzniklé povodněmi požádal ministra dopravy Milana Šimonovského přednosta Okresního úřadu v Děčíně Jiří Benedikt. Po uzavření hraničních přechodů Cínovec a Hřensko je nyní kritická situace na hraničním přechodu Rumburk-Neugersdorf, kde se tvoří dlouhé fronty kamionů. Přednosta Benedikt dnes ČIA řekl, že při jednání s ministrem dopravy a spojů Milanem Šimonovským v úterý zdůraznil, že silnice první třídy z České Lípy na hraniční přechod Rumburk patří svým významem k páteřním komunikacím ve směru do Německa a na sever Evropy. Proto by měl mít stát zájem na zkvalitňování provozu mezinárodně důležité silniční komunikace.
 

Dále přednosta okresu Děčín požádal Šimonovského o řešení havarijního stavu silnice první třídy z Děčína do Hřenska. Zde se po povodni propadla vozovka a sesouvá se i na dalších místech příjezdové trasy na uzavřený hraniční přechod Hřensko-Schmilka. Podle Benedikta probíhají sice na silnici rekonstrukční práce, ale zprovoznění komunikace bude vyžadovat komplexnější přístup ke zprovoznění významné silniční trasy. Správcem silnic první třídy je státní podnik Ředitelství silnic a dálnic Praha.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist