https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/okres-liberec-dostane-pristi-rok-na-vydaje-o-osm-procent-mene
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Okres Liberec dostane příští rok na výdaje o osm procent méně

5.10.2001 18:57 | LIBEREC (ČIA)
O osm procent méně než letos dostane příští rok na výdaje podle návrhu státního rozpočtu Okresní úřad v Liberci. Informoval o tom vedoucí finančního referátu OkÚ Karel Gröger. "Letos úřad hospodařil s 554,392 milionu korun, příští rok má dostat 509,892 milionu korun. Mám informace, že podobně na tom budou i ostatní okresní úřady," dodal.
 

Jak Gröger dále informoval, vedení okresního úřadu předpokládalo, že státní dotace bude zvýšena alespoň o inflaci a snížení příspěvku bylo pro něj nemilým překvapením. Krácení rozpočtu okresního úřadu se na Liberecku nejvíce dotkne dopravy. Vedoucí referátu dopravy Stanislava Jakešová dnes potvrdila, že letos rozdělil úřad mezi provozovatele silniční a železniční osobní přepravy 80,6 milionu korun. Příští rok může počítat s částkou 67,5 milionu korun. Přičemž nejvíce - téměř o čtvrtinu - se sníží příspěvek pro železniční dopravu. "Tak velké snížení může v příštím roce mít za následek omezování osobní v příštím roce velmi těžké zabezpečit provoz stávajících 30 autobusových linek v okrese. Možná budeme muset rušit některé spoje," řekla Jakešová.

Podle Grögra se snížení státního příspěvku promítne i do omezování investic. Okresní úřad Liberec dostane jen 15,1 milionu korun, to je o 38 procent méně než letos.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist