https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/okres-nachod-dostane-30milionovou-dotaci-na-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Okres Náchod dostane 30milionovou dotaci na dopravu

23.11.2001 16:31 | NÁCHOD (ČIA)
Dotaci na dopravní obslužnost ve výši 29,3 milionu korun obdrží od ministerstva dopravy a spojů v příštím roce Okresní úřad v Náchodě. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí úřadu Ilona Kočová.
 

V porovnání s letošním rokem dostane okres o 1,3 milionu korun více. "Tato částka by pokryla nejen přímé a provozní náklady dopravce, ale umožnila by potřebnou, byť minimální obnovu vozového parku," uvedl vedoucí referátu dopravy okresního úřadu Libor Baudyš.

Autobusovou dopravu budou i v příštím roce v náchodském okrese zajišťovat tři dopravci: CDS Náchod, ORLOBUS Nové Město nad Metují a ČSAD Ústí nad Orlicí. Podle Baudyše tak vznikne situace, kdy v okrese není monopolní dopravce, který by kladl z hlediska financování neúměrné požadavky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist