https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/olomoucka-zoo-vybudovala-novou-expozici-pro-velke-papousky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Olomoucká zoo vybudovala novou expozici pro velké papoušky

7.7.2017 06:00 | OLOMOUC (ČTK)
Zoologická zahrada na Svatém Kopečku dlouhodobě patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Chová 397 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1800 jedinců. Návštěvnost zoo loni díky příznivému počasí meziročně vzrostla o 13.773 na 339.506 lidí. / ilustrační foto
Zoologická zahrada na Svatém Kopečku dlouhodobě patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Chová 397 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1800 jedinců. Návštěvnost zoo loni díky příznivému počasí meziročně vzrostla o 13.773 na 339.506 lidí. / ilustrační foto
Foto | dims2012 / Flickr
Krásu i řečnické umění čtyř urostlých papoušků ara můžou po více než třicetileté pauze opět obdivovat návštěvníci Zoologické zahrady na Svatém Kopečku u Olomouce. Vedení zoo totiž pro tyto papoušky chované dosud v ústranní vybudovalo novou expozici u hlavní návštěvnické trasy. Jedna ze samiček je hodně upovídaná, řekla v úterý mluvčí zoo Karla Břečková.
 

"Papoušci jsou patrně nejvýznamnější skupinou ptáků chovaných v naší zahradě, a to téměř od počátku jejího fungování. Veřejnost je postupem let měla možnost vídat na různých místech zahrady. Od roku 1985 ovšem nebyl k vidění žádný z velkých druhů a posledních pár let dokonce vůbec žádný zástupce z naší široké kolekce," uvedla Břečková.

Vedení zoo se proto rozhodlo uzpůsobit uvolněnou ubikaci po malých šelmách pro potřeby papoušků ara, kteří dosud žili ve voliéře mimo návštěvnické trasy. Nová expozice vznikla mezi voliérou exotických ptáků a ubikací surikat.

Návštěvníci díky tomu můžou vidět dva páry papoušků ara ararauna a ara arakanga. "Obzvláště jedna ze samiček je velmi komunikativní a předpokládáme, že stejně jako s námi bude si ráda povídat i s návštěvníky," podotkla s úsměvem Břečková.

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku dlouhodobě patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Chová 397 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1800 jedinců. Návštěvnost zoo loni díky příznivému počasí meziročně vzrostla o 13.773 na 339.506 lidí. Zoo se těšila velkému zájmu návštěvníků hlavně o velikonočních svátcích a v letních měsících.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist