https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/olomoucky-magistrat-zrekultivuje-tricet-let-starou-skladku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Olomoucký magistrát zrekultivuje třicet let starou skládku

15.2.2001 09:35 | OLOMOUC (ČIA)
Přes 60 milionů korun bude stát rekultivace 30 let využívané skládky u Grygova na Olomoucku. V jejím průběhu budou zlikvidovány zhruba dva miliony metrů krychlových odpadu. Podle vedoucí referátu životního prostředí olomouckého okresního úřadu Marie Davidové jsou odpady z celé Olomouce a tamějších průmyslových podniků uloženy na prostoru o rozloze 12 hektarů. Více než polovinu finančních prostředků na rekultivaci, 38 milionů, získalo město ze státní dotace, dalších 13 milionů pokryje půjčka z Fondu životního prostředí , zbývajících 13 milionů uhradí olomoucký magistrát z rozpočtu města.
 

Likvidace skládky nebude podle některých odhadů jednoduchá, neboť vedle komunálních a průmyslových odpadů zde totiž mohou být i pozůstatky po sovětské armádě. Nikdo přitom nedokáže stoprocentně říci, o jaký charakter odpadu se jedná. Po likvidaci bude celá plocha osázena zelení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist