https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/olomoucti-radni-privitaji-danskou-navstevu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Olomoučtí radní přivítají dánskou návštěvu

6.10.2001 10:39 | OLOMOUC (ČIA)
Na Týden duševního zdraví přicestují do Olomouce zástupci partnerského regionu Vejle z Dánska. "Návštěva dánské delegace, která se uskuteční příští týden, je jedním z konkrétních výsledků spolupráce mezi oběma kraji," uvedl pro ČIA mluvčí olomouckého krajského úřadu Tomáš Kocych s tím, že spolupráce se uskuteční především v oblasti sociální, zdravotní, vzdělávání a v oblasti cestovního ruchu.
 

Spolupráce olomouckého kraje a dánského regionu Vejle byla zahájena již v roce 1999. V září letošního roku delegace olomouckého kraje navštívila Dánsko, kde jednala o některých rozvojových projektech, například o studii proveditelnosti regionálního letiště, o terminálu kombinované dopravy v Přerově a dále pak o spolupráci v oblasti cestovního ruchu, zejména cykloturistiky. "Velmi zajímavou nabídkou spolupráce bylo představení programu FEU+6, administrovaného dánským ministerstvem zahraničí. Tento program je zaměřen na pomoc a finanční podporu při rozvoji veřejné správy a na přípravu vstupu do Evropské unie," upřesnil Kocych.

Olomouc nyní navštíví představitelé krajského úřadu ve Vejle a především pracovníci a klienti dvou institucí, zabývajících se integrací zdravotně, společensky či jinak znevýhodněných občanů. Dánská delegace si mimo jiné prohlédne některá zařízení zabývající se péčí o lidi se specifickými potřebami. V úterý 9. října proběhne seminář pro odbornou veřejnost o dánském systému sociálního zabezpečení, středa 10. října bude věnována Dni Vejle, který proběhne v kavárně Betánie, zařízení Charity Olomouc. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat dánskou kuchyni, seznámit se s některými arteterapeutickými metodami a prohlédnout si obrazy - díla umělců z okruhu Bílého koníčka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist