https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/olomoucti-zastupitele-podporili-dopravu-a-skolstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Olomoučtí zastupitelé podpořili dopravu a školství

21.2.2003 18:15 | OLOMOUC (ČIA)
Celkem sto milionů korun rozdělili zastupitelé Olomouckého kraje na letošní investice do dopravy a školství. Z této částky půjde 55 milionů na projekty v oblasti dopravy, 45 milionů kraj investuje do školství. ČIA to potvrdil Ivo Heger z oddělení informací a styku s veřejností Krajského úřadu Olomouckého kraje.
 

V dopravě chce Olomoucký kraj letos financovat deset investičních akcí. Největší z nich bude průtah Grygovem na Olomoucku za 11,5 milionu korun, následovaný rekonstrukcí náměstí Tyrše a Fügnera a ulice Zábřežská v Mohelnici za sedm milionů korun. Mezi deseti akcemi jsou tři investice na Jesenicku, jedna na Šumperku a po dvou v okresech Přerov, Prostějov a Olomouc.

Za peníze určené na školství nechá kraj například vyměnit okna a opravit fasádu Střední průmyslové školy stavební v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, a to nákladem 5,2 milionu korun, a dále zrekonstruovat kuchyni Gymnázia Šumperk za 3,8 milionu. Opravy se dočká rovněž hygienické zařízení Střediska služeb školám v Prostějově za 5,4 milionu, dalších 4,9 milionu korun spolkne přístavba Středního odborného učiliště potravinářského v Jeseníku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist