https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/on-line-rozhlasova-stanice-ma-prispet-k-uspechu-summitu-zeme
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

On-line rozhlasová stanice má přispět k úspěchu Summitu Země

8.8.2002 10:33 | PRAHA/AMSTERDAM (EkoList)
Speciální on-line rozhlasovou stanici na adrese www.radioearthsummit.org založila největší světová ekologická organizace Friends of the Earth (Přátelé Země). Radio Earth Summit (Rádio Summit Země) má přispět k tlaku na světové politické špičky, které se na přelomu srpna a září sejdou v jihoafrickém Johannesburgu na Summitu Země, aby podpořily skutečné a praktické kroky vedoucí k udržitelnému rozvoji.
 

"Hlavními prioritami Přátel Země a Rádia Summit Země jsou odpovědnost nadnárodních korporací, spravedlnost trhu a řešení ekologického dluhu," vysvětluje stránka Radioearthsummit.org. Rádio bude přinášet aktuální zpravodajství z johannesburské konference OSN, ale už nyní vyzývá světovou veřejnost, aby "dělala hluk k záchraně planety" (make a noise to save the planet).

Thom Yorke. Foto: Radio Earth SummitPrincip je jednoduchý - prostřednictvím Rádia Summit Země mohou lidé posílat své vzkazy delegátům Summitu - ať už konkrétní nebo jen prostřednictvím různých "civilizačních hluků" ve formátu MP3. Rádio Summit Země některé přímo nabízí (například zvuk otvírané plechovky s pivem, tikání hodin, vlnobití anebo řev tygra), vyzývá ale zároveň posluchače k zasílání jejich vlastních zvuků.

K výzvám se začínají připojovat i některé celebrity. "Není úplně dobré se modlit k účinkům ekonomického růstu ve chvíli, kdy váš dům uplaval, vaše dítě má rakovinu kůže, nemáte šanci dostat čistou vodu a klima se mění dosud nevídaným způsobem," nechal se například ve svém poselství Summitu slyšet frontman skupiny Radiohead Thom Yorke.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist