https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/oprava-trate-v-kozolupech-skonci-az-v-utery
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Oprava tratě v Kozolupech skončí až v úterý

13.1.2003 17:58 | PRAHA (ČIA)
Až v úterý 14. ledna by měly skončit opravy železniční tratě poškozené při sobotní nehodě nákladního vlaku v Kozolupech na Plzeňsku. Dnes se podařilo odstranit z tratě poslední nákladní vagony. Jeden vůz zaměstnanci drah vrátili zpět na koleje a další dva stáhli z náspu. Vyplývá to z informací, které ČIA poskytlo tiskové oddělení Českých drah.
 

Teprve v úterý bude možné definitivně opravit trať a zejména signalizační a zabezpečovací zařízení i trakční vedení. Pracovníci uvedou trať do standardního stavu při dopolední výluce, která proběhne od 7:00 do 13:30 hodin, po průjezdu rychlíku Frankfurt nad Mohanem - Praha. Během výluky nahradí vlaky autobusové doprava.

Nákladní vlak s prázdnými vozy na uhlí vykolejil v Kozolupech v sobotu ráno. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale vykolejila lokomotiva a dvanáct vagonů. Prvotní odhad škod na vozidlech a vybavení tratě jsou necelé čtyři miliony korun.

Příčinou nehody je pravděpodobně selhání lidského činitele, když strojvedoucí vlaku projel návěst stůj zakazující jízdu a vjel na kusou kolej zakončenou zarážedlem. Vyloučit však zatím nelze ani technickou závadu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist