https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/opravy-v-okoli-petrinske-rozhledny-skonci-jeste-v-srpnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Opravy v okolí Petřínské rozhledny skončí ještě v srpnu

10.8.2018 00:09 | PRAHA (ČTK)
U rozhledny město vytváří novou promenádu na ploše asi 2000 metrů čtverečních. /ilustrační foto
U rozhledny město vytváří novou promenádu na ploše asi 2000 metrů čtverečních. /ilustrační fotoU rozhledny město vytváří novou promenádu na ploše asi 2000 metrů čtverečních. /ilustrační foto
Oprava parku u pražské Petřínské rozhledny by měla skončit k letošnímu 20. srpnu. Do konce srpna bude také dokončen rybník Lipiny v Modřanech. Sdělil to vedoucí magistrátního oddělení péče o zeleň Dan Frantík. Letos by měl být hotov také nový rybník Terezka na Praze 6. Loni vznikl les V Panenkách v Běchovicích, kde byla vybudována cesta, vysázeno 160.000 stromků a vznikly tu louky.
 

Práce v okolí rozhledny začaly v březnu a podle původního plánu měly skončit již v červenci. "Stavba se protáhla kvůli souběžně probíhajícím pracím Pražské vodohospodářské společnosti na obnově vodovodního řadu v téže ploše," uvedl Frantík.

U rozhledny město vytváří novou promenádu na ploše asi 2000 metrů čtverečních. Vytvořeny budou nové pěší promenády, obnovena mlatová plocha pod rozhlednou a alej okrasných stromů. Opravy vyjdou na 25 milionů korun.

Před dokončením jsou rovněž práce na vzniku nového rybníku Lipiny v Modřanské rokli. Kompletně hotovy jsou zemní práce, těsnění a nátokové koryto. "Chybí usadit výpustní zařízení, mělo by to být hotovo do konce srpna," uvedl Frantík. Rybník bude mít plochu 3000 metrů čtverečních a veškeré práce vyjdou na 4,6 milionu.

Ještě letos by měl být za 3,7 milionu korun dokončen rybník Terezka u Obory Hvězda. Rybník bude mít 1700 metrů čtverečních. "Dle smlouvy je deklarován termín do 30. září 2018, zatím jsou hotové zemní práce," sdělil Frantík. Rybník buduje městská organizace Lesy hlavního města Prahy.

Pokračující obnova Lítožnického potoka vyjde na 17 milionů korun a dokončena má být v listopadu příštího roku. Bude opraven rybník ze 16. století.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist