https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/opusteny-pes-plemene-shiba-inu-se-v-cinske-drazbe-prodal-za-25.000-dolaru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Opuštěný pes plemene shiba-inu se v čínské dražbě prodal za 25 000 dolarů

7.11.2021 00:17 | PEKING (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Osmiletý Teng Teng, čínský pes plemene shiba-inu, nezažil nejlepší roky života. Když mu byl pouhý rok, nevyzvedl si ho jeho majitel ve výcvikovém středisku a Teng Teng na následujících sedm let skončil v útulku. Když se majitele nepodařilo vypátrat, nařídil pekingský soud, aby byl pes prodán v aukci. Tam Teng Teng a jeho osud vyvolali doslova senzaci - a po několikadenní přihazovací bitvě se pes prodal za 160 000 jüanů - v přepočtu asi 25 000 dolarů, čili 545 000 korun.
 

Jak informoval zpravodajský server BBC News, Teng Teng se vydražil za 320násobek vyvolávací ceny. Aukce měla původně trvat 24 hodin, ale musela být prodloužena o dalších pět poté, co se do ní zapojilo 480 přihazujících a nabídku uživatelé otevřeli více než 166 000krát.

Popularita v Japonsku vyšlechtěného loveckého psího plemene shiba-inu v poslední době prudce stoupá i díky kryptoměně, která nese stejné jméno. Mezi majitele těchto bystrých psů s krátkou srstí a lišce podobným čenichem se přidal i miliardář Elon Musk, který minulý měsíc na internetu sdílel snímek svého štěněte jménem Floki.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist