https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/organizace-sezam-se-rusit-nebude
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Organizace Sezam se rušit nebude

27.2.2001 21:20 | PRAHA (ČIA)
O zachování příspěvkové organizace Sezam dnes rozhodli pražští radní. Rozhodnutí provedli na základě vyhodnocení dopadů nové legislativy, spojených s přijetím takzvaných "krizových zákonů," především zákona o integrovaném záchranném systému a zákona o krizovém řízení, které mají účinnost od 1. ledna letošního roku, a výsledků celkové analýzy organizace. Na tiskové konferenci to dnes sdělil primátor hlavního města Prahy Jan Kasl.
 

Organizace Sezam bude řešit úkoly spojené s ochranou obyvatel Prahy, které musí hlavní město v souladu s novou legislativou i nadále zabezpečovat. To znamená zajišťovat uskladnění, údržbu technických zařízení vybudovaných na protipovodňovou ochranu a vývoz mobilních prvků protipovodňové ochrany hlavního města. Dále pak bude zabezpečovat údržbu, revize, opravy a pronájmy zhruba 360 krytů. K hlavním úkolům patří i skladování a ošetřování prostředků individuální ochrany, krizového zdravotnictví a humanitární pomoci.

Rada dnes zároveň pověřila vedením organizace Sezam Luboše Mlevizu, a to z toho důvodu, že stávající ředitel Antonín Fröhlich požádal o zrušení pověření k řízení. Mleviza do svého nového úřadu nastoupí od 1. března tohoto roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist