https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/organizatori-endura-ministr-kuzvart-ma-nepravdive-informace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Organizátoři Endura: Ministr Kužvart má nepravdivé informace

18.4.2002 10:21 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Odmítavý postoj k pořádání mezinárodní šestidenní motocyklové soutěže Enduro 2002 na Jablonecku a Liberecku zaujal ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD) jen proto, že má nepravdivé informace. ČIA to dnes řekl jeden z organizátorů soutěže Jan Bajgar.
 

Ministr závod kritizoval 10. dubna na besedě s občany v Jablonci nad Nisou. Na tiskové konferenci 16. dubna v Praze řekl, že jde o jednorázovou akci, která nemá v blízkosti chráněných území co dělat. Upozornil, že 40 procent tras vede přírodou a podpořil kritický postoj ekologických organizací, které od března proti soutěži sbírají podpisy pod petici.

Pořadatelé šestidenní tvrdí, že kampaň ekologů je zavádějící a že soutěžní trasy se nedotýkají chráněných území ani vzácných lokalit. Podle Ondřeje Humla z pořadatelské firmy ISDE vedou tratě hospodářsky využívanou krajinou. Téměř polovina z nich je na veřejných asfaltových komunikacích, zbytek vede po zpevněných polních a lesních cestách. "Nevíme, odkud má ministr informace, že budeme žádat udělení výjimek ze zákona. To není pravda. Ministr akci odsoudil, aniž předem projevil zájem o získání pravdivých údajů,"řekl Bajgar.

Motocyklovou šestidenní, jejíž rozpočet se odhaduje na 46 milionů korun, chce na Jablonecku a Liberecku od 24. do 29. září uspořádat společnost ISDE Jablonec nad Nisou 2002. Jejími vlastníky jsou město Jablonec a Autoklub České republiky. Organizátoři počítají s účastí 500 závodníků a předpokládají, že soutěž přiláká až 10 tisíc diváků, tisíc lidí doprovodu a 200 novinářů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist