https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/organizatori-jine-zpravy-vcerejsi-boje-v-ulicich-odsoudili
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Organizátoři Jiné zprávy včerejší boje v ulicích odsoudili

27.9.2000 08:15 | PRAHA (EkoList)
Včerejší boje v ulicích Prahy ve svém prohlášení ostře odsoudili organizátoři Alternativního fóra Jiná zpráva, které dnes končí diskusí v evangelickém kostele sv. Salvátora. "CEE Bankwatch Network , Přátelé Země (Friends of the Earth) a Milostivé léto 2000 (Jubilee 2000), podporují požadavky na urychlenou reformu Světové banky a Mezinárodního měnového fondu. Jsou přesvědčeni o právu vyjádřit názory prostřednictvím demonstrací. Zároveň ale ostře odsuzují zneužití protestu některými skupinami, které se rozhodly pro násilné střety s policii," uvádí se v prohlášení, které včera poskytli EkoListu mluvčí všech tří pořádajících organizací.
 

Podle nich je násilí, ke kterému včera ze strany demonstrantů docházelo v ulicích pod Vyšehradem a jinde v centru Prahy, kontraproduktivní a "ztěžuje snažení o pozitivní reformu obou institucí či odpis zahraničního dluhu rozvojových zemí," říká se v prohlášení organizátorů.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist