https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/orli-par-v-prazske-zoo-vychovava-trojcata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Orlí pár v pražské zoo vychovává trojčata

28.4.2017 07:30 | PRAHA (ČTK)
V současné době váží malí orlové v rozpětí od tří do 4,5 kilogramu. Krmí se potkany, králíky, ale pochutnávají si i na sladkovodních rybách.
V současné době váží malí orlové v rozpětí od tří do 4,5 kilogramu. Krmí se potkany, králíky, ale pochutnávají si i na sladkovodních rybách.
Orlí pár v pražské zoologické zahradě vychovává v současnosti trojčata. Je to poprvé, kdy se orli východní, kteří jsou v lidské péči, starají o tři mláďata najednou. Dosud takový případ nebyl doložen, informovala ČTK mluvčí zahrady Jana Myslivečková.
 

Chovný pár orlů východních v pražské zoo tvoří samec Matyáš a samice Matylda. Podle mluvčí Myslivečkové se jim od roku 2007 podařilo odchovat na hnízdě 20 mláďat. Nynější trojčata se vylíhla od 21. do 23. března. Chovatelé je museli na hnízdě u rodičů střídat, aby starší neutlačovala mladší a všem se dostalo přibližně stejného množství potravy.

"V současné době váží malí orlové v rozpětí od tří do 4,5 kilogramu. Krmíme je potkany, králíky, ale pochutnávají si i na sladkovodních rybách," uvedl kurátor Antonín Vaidl. Návštěvníci mohou mláďata i rodiče pozorovat ve voliéře ve spodní části zoo.

Orel východní je mohutný dravý pták se žlutým zobákem, také bývá označován názvem kamčatský. Žije v oblasti vlhkých lesů a mokřadů Asie a jeho potravu tvoří nejčastěji ryby. Kvůli poškození životního prostředí se počty orlů východních v přírodě stále snižují.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist