https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/osn-schvalila-jednorazovy-prodej-slonoviny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

OSN schválila jednorázový prodej slonoviny

10.2.1999 17:00 | ŽENEVA (Reuters)
CITES, orgán OSN pro ochranu ohrožených druhů, ve středu 10. února oznámil, že schválil jednorázový prodej zásob slonoviny ze Zimbabwe a Namibie do Japonska.
 

Rozhodnutí bylo přijato na setkání stálého výboru CITES, Dohody o mezinárodním obchodu s ohroženými živočišnými a rostlinnými druhy.

Zimbabwe smí prodat až 20 tun a Namibie až 13,8 tuny za přísných podmínek stanovených CITES. Botswana, která yuvádí zásoby slonoviny ve výši 25,3 tun, musí počkat na výsledek dalšího zkoumání.

Rozhodnutí se setkalo se silnou opozicí ze strany některých ekologických organizací, ale je v zásadě podporováno celosvětovou ochranářskou organizací WWF (Světový fond pro přírodu).

Mezinárodní zákaz prodeje africké slonoviny platí od roku 1989, ale většina odborníků souhlasí s CITES, že sloní populace ve výše zmíněných třech zemích již nejsou ohroženy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist