https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostrava-a-ceske-drahy-spolecne-prispeji-na-lepsi-cestovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostrava a České dráhy společně přispějí na lepší cestování

8.8.2001 14:36 | OSTRAVA (ČIA)
Celkem 300 milionů korun sdruží město Ostrava a České dráhy v první fázi realizace projektu, který povede ke zvýšení kultury cestování na Ostravsku v rámci budování železničního koridoru mezi Studénkou a Ostravou-hlavním nádražím. Jak pro ČIA uvedla Kateřina Malcharová z tiskového oddělení krajského úřadu v Ostravě, podpis dohody zúčastněných stran proběhne v pátek 10. srpna v Praze. Dohoda navazuje na Memorandum o spolupráci při řešení dopravní obslužnosti a rozvoji železniční infrastruktury v Moravskoslezském kraji z letošního června.
 

Prioritou dopravního systému zaváděného v Moravskoslezském kraji bude tarifní a dopravní integrace všech druhů veřejné dopravy, co nejdokonalejší místní a časová návaznost dopravních prostředků v místech přestupu, vybudování dalších zastávek a přestupních terminálů. To vše souvisí s modernizací tratí na severní Moravě a ve Slezsku i s opravou ostravských nádraží, která by měla být hotova do roku 2006. Rekonstrukce nádraží v Ostravě-Svinově bude například hotova v září 2003.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist