https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostrava-hosti-mezinarodni-konferenci-transport-2003
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostrava hostí mezinárodní konferenci Transport 2003

18.11.2003 19:10 | OSTRAVA (ČIA)
Mezinárodní konference Transport 2003 se uskuteční ve dnech 25. a 26. listopadu v Ostravě. Sedmý ročník konference o dopravní problematice Moravskoslezského kraje a navazujících regionů pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje ve spolupráci s krajem, městem Ostravou, ministerstvem dopravy, ministerstvem průmyslu a obchodu a ministerstvem pro místní rozvoj. ČIA to dnes sdělil generální ředitel Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje Miroslav Fabian.
 

Předmětem společných jednání odborníků v rámci letošní konference Transport 2003 bude postup při výstavbě VI. transevropského multimodálního tranzitního koridoru. Další součástí programu je prezentace silničního propojení Gdaňsk - Ostrava - Vídeň, které přímo souvisí s výstavbou dálnice D47 a rychlostní komunikace R48 na území Moravskoslezského kraje.

Základním přínosem této mezinárodní konference Transport 2003 pro Českou republiku a zejména pro Moravskoslezský kraj je zlepšení dopravní dostupnosti a propojení se sousedními regiony. K cílům letošního ročníku konference Transport 2003 patří i formulace podnětů a připomínek pro aktualizaci dopravní politiky České republiky po vstupu do Evropské unie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist