https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostrava-rozsiruje-pocet-vozidel-s-alternativnim-pohonem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostrava rozšiřuje počet vozidel s alternativním pohonem

22.2.2018 01:15 | OSTRAVA (ČTK)
K novým šesti ekologickým vozidlům přibude nejpozději do konce letošního října dalších 15 aut na ekologický pohon. Už v březnu získá dva elektromobily magistrát. Dalších 13 vozů s pohonem CNG pro Městskou policii Ostrava bude dodáno letos na podzim. V říjnu by tak v Ostravě mělo být 48 ekologických vozidel. / Ilustrační foto
K novým šesti ekologickým vozidlům přibude nejpozději do konce letošního října dalších 15 aut na ekologický pohon. Už v březnu získá dva elektromobily magistrát. Dalších 13 vozů s pohonem CNG pro Městskou policii Ostrava bude dodáno letos na podzim. V říjnu by tak v Ostravě mělo být 48 ekologických vozidel. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ostrava rozšiřuje počet vozidel na alternativní pohon, kterých aktuálně magistrát, městské obvody a městská policie využívá 33. Strážníci včera získali další dva automobily na stlačený zemní plyn a do tří městských částí (Radvanice a Bartovice, Slezská Ostrava a Hrabová) míří čtyři elektromobily, řekl včera novinářům primátor Tomáš Macura (ANO).
 

Za nákup šesti ekologických vozidel město zaplatilo 3,96 milionu korun, z toho dotace z ministerstva životního prostředí byla 900.000 korun. "Stále neuspokojivý stav kvality ovzduší nás vede k využití všech možností, jak situaci zlepšit. Jedním z nich je i urychlená ekologizace vozového parku města," míní Macura.

K novým šesti vozidlům přibude nejpozději do konce letošního října dalších 15 aut na ekologický pohon. Už v březnu získá dva elektromobily magistrát. Dalších 13 vozů s pohonem CNG pro Městskou policii Ostrava bude dodáno letos na podzim. V říjnu by tak v Ostravě mělo být 48 ekologických vozidel.

"Abychom k zapojení do tohoto projektu motivovali i městské obvody, nabídli jsme jim vedle státní dotace i příspěvek ve výši 200.000 korun na každý automobil z městského Fondu životního prostředí," uvedla náměstkyně pro životní prostředí Kateřina Šebestová (ANO).

Na konci února chce město předložit žádost o nákup dalších 20 vozidel na alternativní pohon. V případě, že by se mu podařilo uspět a získat podporu z národního programu Životní prostředí, mohlo by už příští rok jezdit ve městě 68 nízkoemisních vozidel.

Primátor řekl, že podobné záměry má město i u městské hromadné dopravy. Dopravní podnik už dříve deklaroval, že se do roku 2020 chce zbavit dieselových autobusů a jeho vozový park by tak měl být založen jen na elektřině a CNG.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Martina Helánová
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist