https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-a-chrudimska-csad-maji-novou-znackou-connex
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská a chrudimská ČSAD mají novou značkou Connex

17.10.2001 12:44 | OSTRAVA/CHRUDIM (ČIA)
Změnu názvu dnes oznámily společnosti ČSAD Bus Ostrava a ČSAD Autobusy CZ Chrudim, které přešly do vlastnictví mezinárodního koncernu Connex v dubnu tohoto roku. Z depa ostravské dopravní společnosti nově nazvané Connex Morava tak dnes ráno vyjelo 10 autobusů s novým logem Connex, z depa chrudimské společnosti nazvané Connex Východní Čechy pak vyjelo s novým logem pět autobusů. ČIA o tom informovala Martina Linková za agentury Mozaic Strategic Communications, která firmu Connex mediálně zastupuje.
 

"Connex poskytuje služby jen v osobní dopravě a my chceme zdůraznit právě tuto naši specifičnost. To však není možné pod značkou ČSAD, jež je úzce svázána i s nákladní dopravou," řekl ředitel společnosti Connex pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko Cyril-Hervé Carniel.

Connex Morava je největší soukromou autobusovou společností v Čechách a na Moravě, zajišťuje autobusovou dopravu na území Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Provozuje 700 autobusů a zaměstnává 1150 pracovníků. Connex Východní Čechy zajišťuje městskou hromadní dopravu v Kutné Hoře a Chrudimi a regionální autobusovou dopravu na území okresů Pardubice, Hradec Králové, Chrudim, Kutná Hora a Havlíčkův brod. Zde pak provozuje 302 autobusů a zaměstnává 430 pracovníků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist