https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-chysta-prvni-charitativni-beh-ma-vyprodano
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská zoo chystá první charitativní běh, má vyprodáno

29.8.2016 11:01 | OSTRAVA (ČTK)
The Kukang Rescue Program vedou přímo na Sumatře čeští pracovníci a zoo je jeho hlavním partnerem. Jeho cílem je záchrana ohroženého druhu primáta - outloně váhavého
The Kukang Rescue Program vedou přímo na Sumatře čeští pracovníci a zoo je jeho hlavním partnerem. Jeho cílem je záchrana ohroženého druhu primáta - outloně váhavého
V ostravské zoologické zahradě se v úterý chystá první charitativní běh, který má pomoci se záchranou outloňů na Sumatře. Výtěžek ze startovného bude použit nejen na podporu záchranného programu The Kukang Rescue Program, ale také pro samotnou Zoo Ostrava. Maximální kapacitu 800 běžců se podařilo zaplnit několik dnů před samotnou akcí, sdělila mluvčí zahrady Šárka Nováková.
 

"Velmi nás těší, že lidé projevili o akci takový zájem a rozhodli se pomoci. Přestože poběží v Ostravě, ovlivní tím dění na druhé straně zeměkoule, až v daleké Indonésii. Naplňuje se tak heslo akce Přilož nohu k dílu," řekla Nováková.

Běh Zoo Ostrava pro Kukang bude odstartován v 19:00 u expozice Na statku. Trasy jsou připraveny ve třech délkách - jeden kilometr, 2,5 kilometru a pět kilometrů. "Poběží se po označených cestách s asfaltovým povrchem. Všichni registrovaní běžci obdrží startovní číslo s časovým čipem. Přestože běh není závod, budou mít možnost zjistit výsledky svého výkonu," uvedla Nováková.

The Kukang Rescue Program vedou přímo na Sumatře čeští pracovníci a zoo je jeho hlavním partnerem. Jeho cílem je záchrana ohroženého druhu primáta - outloně váhavého. "Největší nebezpečí pro outloně představuje nelegální odchyt a prodej na zvířecích trzích jako domácích mazlíčků. Proto na Sumatře vzniklo záchranné a rehabilitační centrum pro outloně zabavené na těchto trzích. Zvířata do centra přicházejí v zuboženém stavu. Po nutné rekonvalescenci mají naději vrátit se zpět do volné přírody," uvedla mluvčí. Peníze získané ze startovného budou použity například na vybavení kliniky, dostavbu centra či veterinární přípravky.

V úterý bude v zoo pro návštěvníky připraven doprovodný program, který představí činnost záchranného centra. "Zájemci se mohou osobně setkat s pracovníky centra a dozvědět se aktuální novinky ze Sumatry," uvedla Nováková. Účastnit se mohou i různých výtvarných aktivit.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist