https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-oslavila-padesatiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská ZOO oslavila padesátiny

27.10.2001 10:50 | OSTRAVA (ČIA)
Již 50 let trvání si připomněla ostravská zoologická zahrada. Datum jejího založení je ve zřizovací listině stanoveno na 26. říjen 1951. Zahrada původně sídlila na šestihektarovém pozemku v Ostravě - Kunčičkách, o devět let později našla své místo na 100 hektarech pozemku v ostravské Stromovce, kde sídlí dodnes. Město provoz zoologické zahrady ročně dotuje částkou okolo 21 milionu korun. Informoval o tom ředitel ZOO Josef Stehlík.
 

ZOO Ostrava dnes chová 1136 zvířat ve 228 druzích a rasách, je zapojena do 15 Evropských záchranných programů zvířat. "Měřítkem kvality moderní ZOO ale není počet chovaných druhů zvířat, nýbrž zajištění jejich pohody v co nejpřirozenějších prostorách," řekl Stehlík.

ZOO v Ostravě za dobu její existence navštívilo asi 13,5 milionu lidí, letos se přišlo podívat 270 tisíc návštěvníků. Zvířata jsou pro ně vystavována v objektech ze 60. let, ale i takových, která splňují parametry nejmodernějších zahrad.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist