https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-prijima-navrhy-na-jmeno-mladete-opicky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská ZOO přijímá návrhy na jméno mláděte opičky

2.6.2001 13:17 | OSTRAVA (ČIA)
Až do konce července přijímá Zoologická zahrada v Ostravě návrhy veřejnosti a návštěvníků ZOO na jméno mláděte opičky gibona běloruského. Jak uvedl ředitel ostravské ZOO Josef Stehlík, giboní mládě se narodilo loni v říjnu a je už jedenáctým mládětem svého druhu narozeným a v pořadí sedmým odchovaným v Ostravě. Podle odborníků jde o ohrožený a přísně chráněný druh opic, kterých ve volné přírodě ubývá.
 

Jméno malé opičky může vycházet například z místopisných názvů území, kde giboni volně žijí. Jsou to především oblasti jihovýchodní Asie od jihu Číny, přes Barmu, Thajsko, Malajsii po Sumatru. Lidé mohou zvolit název řeky, hory, města nebo pojmenování jiných věcí z tohoto území. "Autora vítězného návrhu pak pozveme na křtiny a získá jednorázovou vstupenku do naší zahrady pro celou rodinu," informoval Stehlík.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist