https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-ve-specialnim-programu-predstavi-kockodany-dianiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská zoo ve speciálním programu představila kočkodany Dianiny

13.6.2017 11:30 | OSTRAVA (ČTK)
Populace kočkodana Dianina je ve volné přírodě ohrožena kvůli lovu pro maso, ale hlavně kvůli úbytku původních lesních porostů, které jsou přeměňovány na zemědělskou půdu a pastviny nebo ustupují těžbě surovin.
Populace kočkodana Dianina je ve volné přírodě ohrožena kvůli lovu pro maso, ale hlavně kvůli úbytku původních lesních porostů, které jsou přeměňovány na zemědělskou půdu a pastviny nebo ustupují těžbě surovin.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | P. Vlček / Zoo Ostrava
Ostravská zoologická zahrada v sobotu návštěvníky seznámila s životem vzácných primátů - kočkodanů Dianiných. Návštěvníci si tak mohli například vyzkoušet některé jejich dovednosti nebo se účastnit mimořádného komentovaného setkání, řekla ČTK mluvčí zahrady Šárka Nováková.
 
"Zájemci se mohli zúčastnit komentované prohlídky Pavilonu evoluce, který představil deštné lesy západní Afriky, to je prostředí, ve kterém kočkodani Dianini žijí," uvedla Nováková.

V areálu zoo byly také připraveny aktivity, při nichž se lidé mohli dozvědět zajímavosti ze života těchto zvířat. "Zájemci si například mohli vyrobit čelenku bohyně Diany, po které dostali kočkodani své jméno," doplnila Nováková.

Návštěvníci, kteří v sobotu přinesli do zoo vysloužilý elektrospotřebič, získali volnou vstupenku pro děti. Spotřebiče se ukládali do kontejneru a zoo za jeho zaplnění získá finanční odměnu na podporu chovu kočkodanů Dianiných.

Populace kočkodana Dianina je ve volné přírodě ohrožena kvůli lovu pro maso, ale hlavně kvůli úbytku původních lesních porostů, které jsou přeměňovány na zemědělskou půdu a pastviny nebo ustupují těžbě surovin. Kočkodan je proto zařazen do Evropského záchovného programu. Ostravská zoo chová kočkodany Dianiny od roku 1975. Za tu dobu se zde podařilo odchovat 35 mláďat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist