https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/otcove-mestskych-deti-radeji-stromovkou-nez-pres-letnou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Otcové městských dětí: raději Stromovkou než přes Letnou

25.6.2001 09:48 | PRAHA (EkoList)
Občanské sdružení Otcové městských dětí uspořádalo v sobotu v Praze demonstraci na podporu urychleného dokončení městského okruhu. Sdružení, které bylo založeno před týdnem a má devět členů, oslovovalo chodce pomocí transparentů s nápisy "Zelení za cizí peníze lžou", "Raději Stromovkou než přes Letnou" a "Blokováním výstavby městského okruhu se již 20 let zbytečně podlamuje zdraví obyvatel Letné a Holešovic". Na demonstraci Holešovického nádraží se sešlo dohromady asi devět demonstrantů, dva policisté a pět novinářů.
 

"Není to protiženská organizace. Jde nám o to, aby se na Letné zklidnila doprava a neohrožovala naše děti," vysvětluje Eva Bouchalová svou účast na demonstraci. Sdružení Otcové městských dětí nabízí dočasné alternativní řešení: zprůjezdnit ulici Za elektrárnou a dopravu vést směrem k Podbabě, kde by se napojila do Papírenské ulice v šestém obvodu. "Zrychlilo by to spojení z Holešovic do Dejvic asi tak na jednu čtvrtinu času a nemuselo by se jezdit přes frekventované ulice Milady Horákové a Veletržní," řekl mluvčí sdružení Štěpán Moučka.

Název sdružení má parafrázovat ekologické organizace typu Pražské matky nebo Děti Země. Sdružení do budoucna plánuje kontroverznější akce, aby problematika městského okruhu přilákala větší zájem veřejnosti.


reklama

 
Tomáš Kramár

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist