https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/panasonic-a-tesla-budou-spolupracovat-pri-vyrobe-solarnich-clanku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Panasonic a Tesla budou spolupracovat při výrobě solárních článků

18.10.2016 08:10 | TOKIO (ČTK)
Americký výrobce elektrických aut Tesla Motors bude spolupracovat s japonskou firmou Panasonic na výrobě solárních článků a modulů v USA. Panasonic již spolupracuje s Teslou při výrobě baterií pro první vůz automobilky určený pro masový trh Model 3.
 

Panasonic by měl zahájit výrobu v závodě v Buffalu v roce 2017. Tesla by se podle předběžné dohody měla zavázat k dlouhodobým odběrům těchto článků, uvádí se v prohlášení.

Dohoda vyžaduje, aby akcionáři nejprve schválili plán Tesly na koupi výrobce solárních panelů SolarCity, kterému patří závod v Buffalu. Hlasování akcionářů je naplánováno na 17. listopadu. Tesla se na převzetí SolarCity za 2,6 miliardy USD (64 miliard Kč) dohodla na počátku srpna.

Panasonic je předním výrobcem domácích spotřebičů, jako praček, ledniček a televizorů. Nabízí však také služby a produkty pro firmy, včetně systémů pro zdravotní péči a bezpečnostní kamerové systémy, napsaly agentury AP a Reuters.

Tesla a Panasonic společně staví obrovskou továrnu za pět miliard USD na lithium-iontové baterie pro vozy Model 3 v Nevadě. V závodě se také mají vyrábět produkty pro skladování energie pro domácnosti a energetické firmy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist