https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/papez-frantisek-vyhlizi-otevrenou-vymenu-nazoru-s-trumpem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Papež František vyhlíží otevřenou výměnu názorů s Trumpem

15.5.2017 03:00 | FÁTIMA (ČTK)
Loni se papež o tehdy ještě prezidentském kandidátovi Trumpovi nevyjádřil příliš lichotivě, když prohlásil, že křesťanem není člověk, který chce stavět zeď podél americko-mexické hranice. Zatímco Trump nedávno podepsal dekret, kterým ukončil ekologické regulace, papež považuje za jedno ze svých hlavních témat ochranu životního prostředí. / ilustrační foto
Loni se papež o tehdy ještě prezidentském kandidátovi Trumpovi nevyjádřil příliš lichotivě, když prohlásil, že křesťanem není člověk, který chce stavět zeď podél americko-mexické hranice. Zatímco Trump nedávno podepsal dekret, kterým ukončil ekologické regulace, papež považuje za jedno ze svých hlavních témat ochranu životního prostředí. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Papež František v sobotu ujistil, že bude při setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem 24. května ve Vatikánu hovořit "upřímně" o jejich rozdílných názorech. Zároveň však doufá, že najde "pootevřené dveře" pro dialog se šéfem Bílého domu, informovala agentura Reuters. Podle agentury AP však papež, který hovořil s novináři na palubě letounu při odletu z Portugalska, také řekl, že se nebude pokoušet Trumpa přimět ke změkčení své politiky v oblastech imigrace nebo životního prostředí.
 

Papež František dnes v portugalské Fátimě svatořečil dva pasáčky, jimž se před 100 lety údajně zjevila Panna Marie. Při návratu z Portugalska se rozhovořil také o nadcházejícím setkání s americkým prezidentem.

Papež ujistil, že vůči němu bude upřímný v debatě o tématech, jako jsou imigrace nebo klimatické změny, na které mají ostře odlišné názory. Zároveň však František řekl, že bude k Trumpovi přistupovat s otevřenou myslí a nebude o něm vynášet soudy, dokud si poprvé osobně nevyslechne jeho názory.

"I když někdo uvažuje odlišně, musíme být velmi upřímní v tom, co si každý z nás myslíme," řekl papež František. Dodal, že najde "alespoň pootevřené dveře" pro dialog s Trumpem, aby tak mohli přispět ke světovému míru.

Loni se papež o tehdy ještě prezidentském kandidátovi Trumpovi nevyjádřil příliš lichotivě, když prohlásil, že křesťanem není člověk, který chce stavět zeď podél americko-mexické hranice.

Zatímco Trump nedávno podepsal dekret, kterým ukončil ekologické regulace svého předchůdce Baracka Obamy, papež považuje za jedno ze svých hlavních témat ochranu životního prostředí a silně se přiklání k názoru, že globální oteplování má z větší části na svědomí člověk.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist