https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/par-medvedu-baribalu-v-olomoucke-zoo-privedl-na-svet-dve-mladata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pár medvědů baribalů v olomoucké zoo přivedl na svět dvě mláďata

16.2.2017 09:30 | OLOMOUC (ČTK)
Pár medvědů má za sebou filmovou kariéru, ocitli se v záběrech detektivního cyklu, kde právě medvědi hráli jednu ze stěžejních rolí.
Pár medvědů má za sebou filmovou kariéru, ocitli se v záběrech detektivního cyklu, kde právě medvědi hráli jednu ze stěžejních rolí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pár medvědů baribalů v olomoucké zoologické zahradě přivedl na svět dvě mláďata. Narodila se již na začátku ledna, chovatelé však dosud neznali nejen jejich počet ani pohlaví. Nyní zjistili, že jde o samička a samičku, oba dobře prospívají, řekla ČTK mluvčí zoo Karla Břečková. Jde o první přírůstek medvědů baribalů v této zoo. Rodiče medvíďat jsou mediálně známí, zahráli si v cyklu detektivních příběhů Detektivové od Nejsvětější trojice.
 

Mláďata se v zoo na Svatém Kopečku narodila 4. ledna. "Medvíďatům se daří dobře, jsou dvě, sameček a samička. Momentálně váží necelá dvě kila, což je krásný přírůstek. Nevíme sice jaká byla konkrétně jejich porodní hmotnost, ale obvykle mívají mláďata tohoto druhu při narození 200 až 400 gramů, je tedy patrné, že krásně prospívají," uvedla mluvčí zoo.

Medvíďata své první týdny na světě tráví v kotci se svou matkou Tracy, která vzhledem k zimnímu období stále pospává. "Tento stav bude trvat ještě několik měsíců. Jejich rušení by mohlo mít nepříznivé dopady, proto je i přítomnost ošetřovatelky stále omezena na minimum," uvedla Břečková.

Mláďata baribalů jsou prvními letošními přírůstky olomoucké zoo a zároveň prvními potomky mladého páru. Jejich otce získala zoo v roce 2012 ze soukromého zařízení v Belgii, o rok později byla k němu pořízena samička Tracy, která se narodila v roce 2012 v místě jejich přirozeného výskytu v Severní Americe. Pár medvědů má za sebou filmovou kariéru, ocitli se v záběrech detektivního cyklu, kde právě medvědi hráli jednu ze stěžejních rolí. Filmový štáb České televize v čele s režisérem Janem Hřebejkem, který sérii natáčel, se v roce 2015 stal jejich adoptivními rodiči.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
ftv kš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist