https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/paramo-loni-investovalo-desitky-milionu-do-ekologie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Paramo loni investovalo desítky milionů do ekologie

2.7.2002 11:43 | PARDUBICE (ČIA)
Do činností spojených s ochranou životního prostředí loni investovala akciová společnost Paramo Pardubice v přímých nákladech téměř 34 milionů korun. Pro ČIA to dnes uvedla mluvčí Parama Jana Iovlevová s tím, že rafinérka v roce 2001 podruhé obhájila Program Responsible care - Odpovědné podnikání v chemii.
 

Podle výroční zprávy společnosti vynaložilo Paramo v roce 2001 na čištění a vypouštění odpadních vod 21 milionů korun, na provoz hydraulické ochrany podzemních vod 8,5 milionu korun, na likvidaci odpadů 1,87 milionu korun, na poplatcích za emise zaplatila 1,67 milionu korun a rozbory vzorků vod a odpadů včetně měření emisí přišly společnost na 0,72 milionu korun. "Ve srovnání s rokem 2000 se loni meziročně snížilo množství odpadních vod z 0,78 milionu na 0,738 milionu krychlových metrů. Zvýšením účinnosti centrální čistírny odpadních vod se docílilo poklesu produkce znečištění ve všech sledovaných ukazatelích," doplnila Iovlevová. Dodala, že na žádném ze sledovaných úseků provozu nebyly v loňském roce překročeny emisní limity.

Paramo, přední tuzemský zpracovatel ropy na rafinérské a asfaltářské výrobky a výrobce paliv a maziv, vykázalo loni zisk 269 milionů korun, když předloni ztráta činila více než 326 milionů korun. Tržby loni meziročně poklesly z 6,44 miliardy na 5,58 miliardy korun. Majoritním vlastníkem společnosti je s 73,52 procenta holding Unipetrol. Dalším významným akcionářem je SP Group s 13,87 procenta, 3,73 procenta vlastní město Pardubice. Základní kapitál činí 1,33 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist