https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/paramo-pardubice-obnovilo-kompresorovou-stanici-vzduchu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Paramo Pardubice obnovilo kompresorovou stanici vzduchu

15.10.2001 15:53 | PARDUBICE (ČIA)
Pouze na udržovací investiční akce se letos v souladu se záměrem celkového ozdravění finanční situace podniku zaměřuje akciová společnost Paramo Pardubice. Pro ČIA to dnes uvedla mluvčí společnosti Jana Iovlevová s tím, že letošní nejvýznamnější investiční akcí firmy je obnova kompresorové stanice vzduchu s předpokládaným nákladem kolem pěti milionů korun.
 

"Obnova umožní optimální vytěžování strojů podle aktuálního stavu. Tím se sníží jak spotřeba elektrické energie, tak vliv na životní prostředí," řekla mluvčí. Doplnila, že kompresorová stanice slouží k výrobě technologického, servisního a měřicího vzduchu pro oxidaci asfaltu. "Předpokládaná úspora je půl milionu korun ročně," mluvčí. V investičních plánech společnosti se podle ní prozatím v nejbližších letech počítá s investicí minimálně 750 milionů korun na modernizaci a rekonstrukci výroby.

Společnost Paramo Pardubice, která je součástí holdingu Unipetrol, dosáhla za prvních šest měsíců letošního roku hrubého zisku 44 milionů korun při tržbách 2,59 miliardy korun. Za první pololetí loňského roku přitom činila ztráta společnosti 122 milionů korun při obratu 2,94 miliardy korun. Hlavní činností firmy je zpracování ropy a výroba paliv, mazacích olejů a asfaltů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist