https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubice-instaluji-dalsi-kontejnery-na-plasty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubice instalují další kontejnery na plasty

20.9.2001 10:05 | PARDUBICE (ČIA)
Dalších 22 kontejnerů na plasty instaluje do konce tohoto týdne na území Pardubic akciová společnost Služby města Pardubic (SmP). Jejich počet se tak zvýší na celkových 294. ČIA to sdělil Jaroslav Jonáš z tiskového oddělení magistrátu města s tím, že SmP dále vyvážejí 44 kontejnerů na papír a 256 na sklo.
 

"V separování odpadů zatím za Evropou zaostáváme," uvedl vedoucí provozu nakládání s odpady SmP Ivo Zbořil. "Odhadujeme, že obyvatelé západoevropských států dokáží separovat až třikrát více odpadů než my. Zvyšováním počtu kontejnerů chceme napomoci tomu, aby se situace zlepšila," řekl.

Zlepšení situace mají podle Zbořila v rukou sami občané. "Velmi by nám například pomohlo, kdyby lidé sešlapávali PET láhve před jejich uložením do kontejneru," upozorňuje Zbořil. "Hovoříme-li totiž o separaci plastů, jedná se z 95 procent právě o PET lahve. Sešlapaných se jich do kontejneru vejde podstatně víc, takže neodvážíme z přeplněných kontejnerů jenom zabalený vzduch," dodal.

Separaci lze podle jeho názoru zkvalitnit také lepším využíváním separačních dvorů. Těch je ve městě celkem sedm - v Pardubičkách, Dražkovicích, Rosicích, Ohrazenicích, Svítkově, na Hůrkách a v Nemošicích. Dva z nich, dražkovický a nemošický, přijímají i nebezpečný odpad. V separačních dvorech mohou bezplatně ukládat určený odpad občané Pardubic, kteří mají zaplacený svoz odpadů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist