https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubicke-polabiny-otevrou-park-pro-psy-bude-druhy-ve-meste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubické Polabiny otevřou park pro psy, bude druhý ve městě

23.5.2017 07:30 | PARDUBICE (ČTK)
Pardubice loni snížily počet míst, kde lze psa nechat volně pobíhat. Lidé nyní nesmějí volně pouštět psy v parku Na Špici, v Tyršových sadech nebo Lesoparku Dukla. V Pardubicích je celkem 18 oblastí, kde majitelům psů nehrozí pokuta za volně pobíhající zvíře. / ilustrační foto
Pardubice loni snížily počet míst, kde lze psa nechat volně pobíhat. Lidé nyní nesmějí volně pouštět psy v parku Na Špici, v Tyršových sadech nebo Lesoparku Dukla. V Pardubicích je celkem 18 oblastí, kde majitelům psů nehrozí pokuta za volně pobíhající zvíře. / ilustrační foto
Foto | JenniGut / Pixabay
Příští pondělí na pardubickém sídlišti Polabiny otevře městský obvod park pro psy. Bude druhý ve městě, první vznikl před dvěma lety na Dubině. ČTK to včera řekl starosta druhého městského obvodu Radek Hejný (ANO).
 

"V Polabinách lidé nemají moc možností vypustit psa na volno, protože to městská vyhláška zakazuje. Správně by měli dojít až někam k Labi, kde ta loučka je," řekl Hejný.

Obvod proto po vzoru Dubiny, kde je oplocený výběh a pejskaři tam své psi už venčí, vymezil pozemek ve tvaru trojúhelníku u tamní polikliniky. Umístil tam lavičky, koše a psí záchody. Plochu oplotil a rozdělil na dva sektory.

"Když tam přijdou pejsci, kteří se nemají moc rádi, mohou pobíhat odděleně," řekl Hejný. Psí pisoár je betonový patník s dírami, pachy psi přitahují a již označené místo znovu přeznačují, dodal starosta.

Dubinský obvod otevřel výběh pro psy v roce 2015 na zhruba 2500 metrech čtverečních u sídliště Drážka v Blahoutově ulici. Podle dřívějších odhadů lidé v Pardubicích chovají zhruba 10.000 psů. Evidovaní psi musejí mít známku.

Za psa v činžovním nebo panelovém domě jejich majitelé platí 1200 korun ročně. "Chtěli jsme něco udělat pro pejskaře, stále tvrdí, že pouze platí a nic se pro ně nedělá," řekl Hejný.

Pardubice loni snížily počet míst, kde lze psa nechat volně pobíhat. Lidé nyní nesmějí volně pouštět psy v parku Na Špici, v Tyršových sadech nebo Lesoparku Dukla. V Pardubicích je celkem 18 oblastí, kde majitelům psů nehrozí pokuta za volně pobíhající zvíře.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist