https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubicky-kraj-podporil-snahu-prelouce-o-splavneni-labe
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubický kraj podpořil snahu Přelouče o splavnění Labe

26.4.2002 16:02 | PARDUBICE (ČIA)
Snahu města Přelouče o ověření zamítavého rozhodnutí Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP) ve věci udělení výjimky ze zákona o ochraně přírody a krajiny v případě výstavby nového plavebního stupně Přelouč na Labi podpoří i Pardubický kraj (Pk). ČIA o tom dnes informovala mluvčí pardubického hejtmana Sylva Zajíčková s odvoláním na čtvrteční rozhodnutí krajského zastupitelstva.
 

MŽP před dvěma měsíci výjimku pro stavbu plavebního stupně nepovolilo s ohledem na ochranu zvláště chráněných živočichů, čímž by se zastavila realizace projektu splavnění Labe až do Pardubic. "Znamená to i ohrožení výstavby logistického centra v Pardubicích jako dalšího významného rozvojového záměru regionu, který na svém výjezdním zasedání v Pardubicích podpořila vláda," uvádí se v prohlášení zastupitelstva Pk. S tímto stanoviskem včetně odůvodnění Pk seznámí i ministra životního prostředí Miloše Kužvarta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist