https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubicky-kraj-se-pripojil-k-akci-d11-ano
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubický kraj se připojil k akci D11 ANO

23.9.2003 13:31 | PARDUBICE (ČIA)
K podpoře výstavby dálnice D11, která spojí Prahu s východem Čech, se připojil Pardubický kraj. Samolepkami D11 ANO hodlá kraj deklarovat svůj zájem na maximálním urychlení stavby této dálnice. ČIA to dnes řekl krajský zastupitel odpovědný za dopravu Miloslav Macela.
 

Podle jeho slov dostali členové zastupitelstva kraje příslušné samolepky a postupně jimi označí všechna auta, která Krajský úřad Pardubického kraje vlastní. "Chceme takto upozornit veřejnost na význam této komunikace pro další rozvoj Pardubického kraje," zdůraznil Macela.

Zahájení stavby dalších úseků dálnice D11 dosud oddalovaly aktivity ekologických organizací. "Podle informací Ředitelství silnic a dálnic z posledního kontrolního dne v Pardubicích bude stavba některých úseků dálnice zahájena již v říjnu nebo listopadu tohoto roku," doplnil Macela.

Se samolepkami deklarujícími zájem na rychlé dostavbě dálnice D11 z Poděbrad směrem na Hradec Králové přišlo občanské Sdružení pro výstavbu dálnice D11. Podle mediálního zástupce sdružení Petra Vinkláře je cílem sdružení mimo jiné nabídnout veřejnosti maximální zprůhlednění celého procesu výstavby dálnice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist