https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubicti-straznici-pritvrdili-na-majitele-psu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubičtí strážníci přitvrdili na majitele psů

5.6.2001 19:33 | PARDUBICE (ČIA)
Zvýšit kontrolu nad dodržováním vyhlášky stanovující povinnosti držitelů psů se rozhodli strážníci městské policie v Pardubicích. Ve dvou týdenních etapách proto provedli kontrolní akci, při které se zaměřili hlavně v ranních a poté ve večerních hodinách na obyvatele města, kteří psy venčili. ČIA dnes s výsledky kontroly seznámil Jaroslav Jonáš z tiskového oddělení Magistrátu města Pardubic .
 

Podle něj byli kontrolováni občané, kteří buď neměli psa na vodítku, nebo zanedbali povinnost úklidu tuhých výkalů svého psa, venčili psa v prostoru označeném značkou "zákaz vstupu psů" (na pískovišti, hřišti apod.), nebo neměli psa označeného psí známkou.

Celkem bylo zjištěno 422 přestupků, nejčastěji volné pobíhání psů (351 případů) a absence psí známky (171), v mnoha případech obojí. Strážníci ve 347 případech řešili přestupek napomenutím, velmi často šlo o děti nebo o důchodce. Dále uložili 46 blokových pokut na místě zaplacených a 24 blokových pokut na místě nezaplacených, které budou muset majitelé psů uhradit složenkou. Pět závažnějších přestupků bylo postoupeno ke správnímu řízení.

Podle městské policie majitelé psů často nejeví ochotu městskou vyhlášku dodržovat. "Argumentují biologickou potřebou volného pohybu psa a dávají přednost konfliktu se strážníky před omezováním svých miláčků. Tito lidé často navrhují, aby město zřídilo volné výběhové prostory, v nichž by se psi pod jejich dozorem mohli dosyta vyběhat," uzavřel Jonáš.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist