https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/park-v-holesovicich-bude-kompletne-zrekonstruovan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Park v Holešovicích bude kompletně zrekonstruován

19.7.2002 14:31 | PRAHA (ČIA)
Obyvatelé Prahy 7 se dočkají kompletně zrekonstruovaného parku v Tusarově ulici. Jednu polovinu parku již nechala radnice Prahy 7 opravit a na rekonstrukci druhé části podepíše smlouvu o dílo v nejbližší době. Městská část musela pro tento záměr vykoupit za 3,5 milionu korun v podstatě černou stavbu prodejny potravin, která tu "dočasně" stojí už několik let.
 

"Věřím, že tady vznikne jedno z nejhezčích míst na Praze 7," řekl dnes starosta Prahy 7 Tomáš Dub. Městská část na obnovu parku vynaloží 4,7 milionu korun. Podle projektové dokumentace bude v parku vysazeno 12 nových stromů, přes 500 keřů a k odpočinku poslouží 22 nových laviček. Upraveny budou také stávající parkové cesty. V parku by se měla objevit i nová travnatá plocha.

Práce na rekonstrukci, která zahrnuje i odstranění prodejny, budou zahájeny v srpnu a hotovy by měly být do konce roku 2002. Městská část jako náhradu za zbouranou prodejnu potravin pronajala pro tento účel své prostory nedaleko parku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist