https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/paroubek-pry-s-predsedou-dozorci-rady-siemensu-o-mytnem-nejednal
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Paroubek prý s předsedou dozorčí rady Siemensu o mýtném nejednal

19.8.2005 21:09 | PRAHA (ČIA)
Premiér Jiří Paroubek se dnes setkal s předsedou dozorčí rady koncernu Siemens Heinrichem von Piererem. Doprovázel ho Pavel Kafka, generální ředitel českého Siemensu. Právě Siemens je jedním z uchazečů o vybudování systému elektronického mýta v ČR. Jak ČIA řekla mluvčí vlády Lucie Orgoníková, elektronického mýta se schůzka netýkala. "Hlavním tématem setkání byl pohled Pierera na česko-německé vztahy," dodala.
 

To potvrdil i tiskový mluvčí Siemens ČR Petr Sedláček. Podle jeho slov jednali zástupci koncernu s premiérem i o možných dalších investicích koncernu v ČR, které však odmítl specifikovat. Popřel však, že by schůzka premiéra s předsedou dozorčí rady koncernu souvisela s účastí Siemensu v tendru na elektronické mýtné. Kvůli tomu by sem podle jeho slov von Pierer nejel.

Jak dále sdělila Orgoníková setkání předsedy Paroubka s Heinrichem je dalším z mnoha jednání českého premiéra s významnými evropskými průmyslníky. V červenci tohoto roku se tak například ve Vídni setkal s rakouským podnikatelem Georgem Kapschem, představitelem dalšího zájemce o účast v tendru na elektronické mýtné.

Od 15. července si mohou zájemci o provozování systému elektronického mýtného v České republice vyzvedávat zadávací dokumentaci k veřejné soutěži. Nabídky mohou firmy podat do 16. září. Podmínky k soutěži si podle informací médií dosud vyzvedlo přes 100 subjektů. Zájem o účast v soutěži mají všichni přední poskytovatelé mýtných systémů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist